Mere za oporavak domaće građevinske industrije

Bez autora
Apr 16 2013

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić istakao je danas da je građevinarstvo u Srbiji imalo težak period koji i dalje traje, i podsetio na to da je Vlada formirala radnu grupu za pomoć domaćoj građevinskoj industriji.Ilić, koji je na Beogradskom sajmu otvorio 39. međunarodni sajam građevinarstva, ukazao je na to da su i putarska preduzeća u veoma teškoj situaciji, zbog čega je Vlada na prethodnoj sednici donela rešenje o osnivanju radne grupe koja će raditi na hitnim merama u toj oblasti.

Mere za oporavak domaće građevinske industrijeMinistar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić istakao je danas da je građevinarstvo u Srbiji imalo težak period koji i dalje traje, i podsetio na to da je Vlada formirala radnu grupu za pomoć domaćoj građevinskoj industriji.

Ilić, koji je na Beogradskom sajmu otvorio 39. međunarodni sajam građevinarstva, ukazao je na to da su i putarska preduzeća u veoma teškoj situaciji, zbog čega je Vlada na prethodnoj sednici donela rešenje o osnivanju radne grupe koja će raditi na hitnim merama u toj oblasti.

Radnu grupu će činiti predstavnici više ministarstava – građevine i urbanizma, saobraćaja, finansija i privrede, rada, zapošljavanja i socijalne politike, pravde i državne uprave i regionalnog razvoja i lokalne samouprave. Prvi sastanak sa predstavnicima građevinskih firmi i sindikata biće održan najverovatnije 18. aprila, a tom prilikom će biti razgovarano o visini dugova građevinara i načinima za njihovo izmirenje. Takođe, biće traženo i preispitivanje privatizacija pojedinih preduzeća, pri čemu je u radnu grupu neophodno uključiti i predstavnike Agencije za privatizaciju.

Ilić je naveo i da radovi na Koridoru 11 teku po planu, kao i da je ostvarena odlična saradnja sa Azerbejdžanom na izgradnji deonice autoputa Ljig – Preljina, gde se radovi odvijaju planiranom dinamikom, tako da bi, kako je i predviđeno ugovorom, deo autoputa do Preljine trebalo da bude završen za 38 meseci.

Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE), pod sloganom “Oduvek i zauvek graditi”, trajaće do 20. aprila.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuje 833 izlagača, od kojih 254 dolaze iz 22 zemlje Evrope i Azije, a najveći broj izlagača je iz Italije, Turske i Slovenije.

Na ovogodišnjem sajmu tri zemlje imaju nacionalne izložbe – Češka, Turska i Slovenija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik